Предотврятяване на дефекти в паркета

The Reinlein Parkett Компанията, производител на паркет, съхранява достатъчно дървен материал в съоръжението си в продължение на половин година струва на производство. След обелени стволове са рязани в дъски, те са нарязани на 16 х 3 см широки подови дъски паркет, че след това трябва да бъдат проверявани за вид дърво и всякакви дефекти, които могат да присъстват.

В миналото, определяне на качеството на дъските е ръчен процес. Трима инспектори качват частите от конвейерна лента и ги класифицират в три различни вида в зависимост от тяхното качество. Това е процес, отнемащ много време, че не би могъл правилно да гарантира, че пукнатини в endfaces или възел отвори на долната страна не се подхлъзнаха през незабелязани.
пет-камера система за машинно зрение
За да се подобри качеството на продукцията на паркет дървени парчета, пет-камера система за машинно зрение автоматично проверява парчета, тъй като те се движат по протежение на конвейера при 10 броя / сек.
За да се подобри скоростта на цикъла и качеството на продукцията, Reinlein Parkett оферта ATB Blank да инсталирате Argus Spectra машинно зрение система автоматично да проверява всяка дървена парче, докато се движи по протежение на конвейера (виж фигурата). Като парчета се движат по протежение на конвейера в размер на 10 парчета / сек, оптоелектронен ключ задейства пет камери, тъй като дървото влиза системата за зрението. Осветен с четири бели LED линия светлини, една цветна камера и четири монохромни камери за улавяне на изображението на всяка част.
Две UI-2230SE-M CCD камери от IDS Imaging Monitor на дългите страни на всяко парче да се открият всякакви пукнатини, които могат да бъдат неразличими от естествено дърво зърно. Данните за XGA сензори решимостта на структурата на дърво надолу до 0.16 mm с помощта на 1024 × 768-пиксела CCD принтери. По същия начин, системата използва два UI-1220SE-M CMOS камери за изображение на късите краища на летвите. Една пета изображения USB uEye камера горната повърхност на дървото.
Различни критерии се отнасят за различни видове дърво, така че всеки вид дърво трябва да се проверява с помощта на различни софтуерни програми. За да се ускори обработката на изображения, с площ от интерес (AOI) в рамките на зрителното поле на всяка камера на се ограничава само до региони на интереси, които ще бъдат прехвърлени към хост компютъра. Клиентът може да научи на системата за класифициране на нови видове продукти от дърво, използвайки термини като „изискан“, „естествен“ и „селски“. Използване на най-малко пет хиляди парчета дърво, за да научи различен вид дърво, системата се научава да прави разлика между дървесни видове.
Откриването на така наречените „беловина“ е предизвикателство. Тези части са твърде меки за паркет и се характеризират с промяна на цвета в дървените блокчета. В допълнение на цвета на цялото парче дърво, заготовката система ATB оценява други критерии, като например разпределението и промяната на цвета и на местната подреждането на обезцветяване. В зависимост от структурата на обезцветяване, наличието на беловина може да бъде надеждно определена. Системата проверява около 140 хиляди квадратни метра на паркет годишно, една област, която съответства на повече от 20 футболни игрища.

Вашият коментар